chudesa.ovo.bg - СЕКС
                                                    

ЧЕТЕРИТЕ  основни ползи от секса


4-те основни ползи от сексаС времето черти на характера или поведението на вашия любим, които някога са ви били интересни и привлекателни , може да се превърнат в източник на конфликти. Приемането на различията у другия не винаги е лесно, но е абсолютно необходимо, за да живеете заедно дълго и щастливо.
Защо това е трудно

Точно различията са в основата на всяка любовна история. Те привличат и предизвикват непреодолимото желание да се опознае другия, като го правят уникален в очите ви. Хората погрешно смятат, че за да се изгради нещо трайно и истинско и двамата партньори трябва да са напълно единодушни по всички въпроси.
Защо това е важно

Любовта се ражда тогава, когато всеки от двамата види и приеме другия такъв, какъвто е – със всичките му особености и недостатъци. Известният психотерапевт Робърт Джонсън нарича тези взаимоотношения „зряла любов".
Какво да направите:

- Признайте съществуването на различията. Това ще ви помогне да видите другия такъв, какъвто е в действителност, а не такъв, какъвто на вас ви се иска да изглежда. Опознавайки по-добре партньора си, а и себе си, вие ще сте в състояние по-лесно да разрешавате конфликтите.
- Проумейте, че различията са нещо добро.
- Обмислете особеностите. Открийте тези точки, при които сте готови да отстъпите.
- Проявете повече любопитство, отколкото страх.

2. Общи ценности
Не е възможно, а не е и необходимо, да живеете със собственото си отражение. Но и животът с вашата пълна противоположност е риск, който може да се превърне в постоянен конфликт. За това трябва да намерите съгласие за основните ценности.
Защо това е трудно

При различните хора ценностите не може напълно да съвпадат, а освен това, с времето те се променят значително. И ако мненията на партньорите са коренно различни, то на тях ще им е изключително трудно да изградят взаимоотношенията си.
Защо това е важно

Ценностите в живота на един човек определят йерархията на неговите приоритети, нужди и желания. От тях зависи как ще изградите живота си в обществото, какви ще са взаимоотношенията ви с другите хора, в това число и с вашия партньор.
Какво да направите:

- Обсъждайте. Единственият начин да избегнете сблъсък на ценностните ви системи е да се опитате още в самото начало да разберете мнението на другия.
- Приемете го. Всичко е възможно между двама души, когато между тях има любов и уважение. Ако те са решили да бъдат заедно, то всеки от тях трябва искрено и съзнателно да приеме принципите, по които живее другия.
- Създайте общи ценности. Ако партньорите нямат общи ценности, то те винаги могат да приемат част от ценностите на другия и така да създадат една смес от гледните точки на двамата, която да стане основа за тяхната обща семейна история.

3. Приятелска близост
Какво ли ще е, ако вашият партньор е и най-добрият ви приятел? Близостта и доверието между двамата са необходими, за да са в състояние те да създадат една наистина пълноценна връзка.
Защо това е трудно

Твърдението, че съпрузите трябва да са също и приятели, за мнозина не изглежда особено правдиво. Това е така, защото обикновено хората си представят любовта като чувство изпълнено с романтика, страст, секс… В същото време изводът, който е направил терапевтът Джон Готман на базата на дългогодишно проучване на семейните двойки е, че „В основата на щастлив брак е истинското приятелство."
Защо това е важно

В приятелските отношения има доза нежност, която заедно с еротиката е част от брачния съюз. Нежността е прекрасно допълнение към любовта и желанието. Колкото по-силни са приятелството и близостта в двойката, толкова по-добре партньорите се защитават от агресивните чувства, защото това, което ги свързва, е винаги по-важно (или поне достатъчно важно), в сравнение с всяко препятствие.
Какво да направите:

- Прекарвайте заедно свободното си време.
- Създайте си свои собствени ритуали. Годишнината от запознанството, от брака и т.н. са все поводи, които да ви дадат възможност да погледнете с чувство за хумор и гордост към изминатия път.
- Опознавайте се все повече и повече.
- Проявявайте нежност.

4. Говорете един с друг
Дългото мълчание не е от полза за семейната близост. Но и твърде многото говорене също не е…
Защо това е трудно

Разговорът между партньорите е цяло изкуство. Не е достатъчно да се спазват правилата на комуникация, представени от Карл Роджърс: да говорите за чувствата си предизвикани от поведението на другия, а не да го критикувате често; да говорите по-често в първо лице („аз"), а не във второ („ти") и т.н. Това, което работи в отношенията между колегите или в педагогиката, в любовното общуване отпада, заради високото емоционално напрежение между събеседниците. Рискът от неразбирателство между партньорите се дължи и на факта, че начинът на общуване зависи и от пола, а в по-широк план от характера и възпитанието на човека. Налагайки вашия начин на общуване, вие може да пренебрегнете нуждите на другия.
Защо това е важно

Общуването дава на партньорите незаменимо чувство за сигурност: говорейки с теб, аз ти доказвам, че ти съществуваш за мен.
Какво да направите:

- Говорете, но не за всичко. За да е успешно общуването, трябва още в началото да сте определили границите му.
- Определяйте си срещи, за да си поговорите. Непринудените разговори са наистина нещо незаменимо. Те са чудесна възможност както да обсъдите на спокойствие трудни или болезнени въпроси, така и да си поговорите за това колко добре се чувствате заедно и колко прекрасни неща сте направили заедно.

5. Хармония в секса

Сексът е не само начин да получите и да доставите удоволствие, но и възможност да разкриете себе си, да станете по-близки един с друг. Проблем и за двамата е да направят така, че сексуалните отношения да не загубят своята острота и свежест с времето.
Защо това е трудно

Понякога, колкото и да е парадоксално, с години партньорите започват да се стесняват един от друг, да се притесняват да говорят за желанията си от страх, че другият няма да ги разбере.
Друга сериозна пречка на пътя на сексуалната хармония е… прекалената близост. „Съпрузите, които са заедно през цялото време, често престават да се виждат един друг истински" – обяснява сексологът Жан-Мишел Фитреман.
Защо това е важно

За съжаление, много хора смятат, сексуалните отношения за „забранена зона" в семейния живот. В същото време, липсата на секс е една от основните причини за многобройните изневери и разводи. За това, ако двойката иска да остане заедно за дълго време, то и двамата партньори трябва да очакват в секса само най-доброто, което той може да им предложи.
Какво да направите:

- Отървете се от предразсъдъците. Хармония в секса настъпва, само когато партньорите са готови да удовлетворят потребностите си взаимно. Да се изненадват и да бъдат изненадани…
- Разговаряйте помежду си за секс. И не само в леглото…
- Правете любов постоянно.
- Почивайте си един от друг. Според една немска поговорка, „любовта живее, когато вятърът духа между двамата влюбени." С други думи, необходимо е да подишате чист въздух, да се опитате да промените обстановката – това ще позволи на всеки от вас да се почувства поне за кратко независим, да се наслади на тъгата от раздяла и да си възвърне желанието…

6. Общи планове и мечти
За да върви напред, двойката трябва да види своето бъдеще. А то винаги може да е извор на вдъхновение за партньорите, ако мечтите и желанията на всеки от тях са намерили обща допирна точка.
Защо това е трудно

Да имат деца, да си купят общо жилище, да отидат заедно на почивка през следващото лято… Дори такива очевидни за живота на една двойка планове за някои може да се окажат проблем. За да се планира бъдещето, най-малко е нужна сигурност, че връзката ще продължи – нещо, в което съвременната статистика на разводите кара хората силно да се съмняват…
Защо това е важно

Животът е невъзможен без планове за бъдещето.
Какво да направите:

- Говорете за своите желания. Всеки от двамата трябва да сподели личните си планове, да ги обсъди с другия и да ги включи в съвместните проекти.


            МАЛКИ ТАЙНИ В СЕКСА


  За да достигнат пълно сексуално удовлетворение, дамите трябва да се отпуснат. Това означава, че за да я задоволите, трябва да й помогнете да се отпусне възможно най-много. Имате разнообразни възможности, в точка едно вече описахме един от начините, но има още много други.

   

  Ето още някои предложения.

  Първо, не й давайте зор и не я притискайте.

  Бъдете нежни и отделете достатъчно време. След това погалете косата и лицето й. Прошепнете й просто да се отпусне и да си представи, че е на частен плаж и лежи на слънце абсолютно спокойна, почти като че ли я хипнотизирате. Продължете нежно да галите и говорите с мек глас. Постепенно дори най-напрегнатата жена ще се отпусне и остави в ръцете ви.

     Галете цялото тяло, не само обичайните места

  Доста от мъжете имат еднакъв подход- хоп на седлото и започват. В някои ситуации и това върши работа. Например, ако сте си поръчали проститутка и времето тече! Но определено няма да проработи със съпругата или приятелката ви. Разбира се, тя може да си поиграе малко или от време на време да харесва и бърз, по-груб секс. През по-голямата част от времето обаче тя се нуждае от загрявка преди да натиснете газта и да счупите световния рекорд за бърз секс.

           Започнете с нежни ласки

  Не се спирайте само на очевидните места, а обърнете внимание и на раменете, корема, краката, ходилата и т.н. Докосвайте я леко с ръце, устни и език. След като сте милвали цялото й тяло, може да се насочите към гърдите например. Това не означава да ги смучете и обгърнете с устни. Само леко си поиграйте с тях. Създайте усещане за...точно така - очакване! Може да описвате големи кръгове около зърната със съвсем леко докосване на езика, като постепенно се приближавате все повече и повече към зърната, но никога не ги докосвате. Направете го и с двете, а през това време нежно галете корема й и между краката, но не докосвайте половите органи.

   

  По този начин жената се възбужда все повече и повече, вече може да обърнете внимание на зърната и клитора й, първо много нежно и случайно, след това по-често и настойчиво. Сега е вече готова.

                 Обладайте я

  Въпреки всичките приказки, които чувате за това как жените искат да управляват света днес и въпреки това, което говорят извън леглото, истината е, че повечето жени искат да бъдат подвластни на истински мъж в леглото. С ‘подвластни‘ нямам предвид някакъв садо-мазохистичен сценарий. Става дума за контрол над ситуация и мъжка увереност. Жените не искат нерешителен мъж в леглото. Не искат някой, който пита за разшерение всеки път, преди да направи нещо и не обичат постоянно да ги питат дали им харесва. По-скоро искат мъж, който да им покаже пътя към рая.

   

  Може да постигнете това като я обладаете уверено. Накарайте я да почувства силата и мощта ви. Хванете косата й докато влизате в нея и я дръпнете. Вземете я на ръце. Хванете ръцете й и ги дръжте над главата й докато я взимате. Сменяйте позите с финес, но и с мъжка сила и увереност. Целта не е да сте груби, а тя да почувства сила и решителност в действията ви. Ако изпълните тези стъпки правилно, партньорката ви ще се отдаде напълно и ще достигне екстаз. Добра работа. Сега остава само още едно нещо. Не, не да се облечете и да си тръгнете.

   

     Полегнете до нея след секс, гушнете я

  Знам, някъде дълбоко в ДНК-то на , мъжете, е заложено да свършим, след това да се обърнем и да заспим или да си направим сандвич, да изпием една бира, погледаме телевизия, или да се облечем и да си тръгнем. Умният мъж се бори с тези първични инстинкти и не прави нито едно от изброените неща. Умният мъж – запомнете го добре остава в леглото с партньорката си след секс. Знам, че си мислите ‘Не, всичко друго, но не и това!’ Налага се да стиснете зъби и да го преживеете. Иначе всичко, което сте направили досега ще бъде напразно и забравено от жената. Всичко, което тя ще помни е чувството, че е използвана и обида, след като сте се любили.

  Въобще няма да си спомня колко добре сте се представили във върховния момент. Ще запомни, че не сте я задоволили напълно. Заради тази грешка, това може да се окаже последния път, когато сте с нея. Гушкането след секс затвърждава уменията ви на любовник пред партньорката ви, така тя усеща, че сексът с такова сладко, мило същество като вас е бил правилният избор. Така ви чувства по-близки и шансовете ви за още секс нарастват неимоверно.


  Обратно на това, ако веднага след секс станете и си тръгнете, половинката ви ще се чувства използвана. Може да си помисли, че не е била достатъчно добра, няма да ви чувства така близки и шансовете ви да влезете отново в това прекрасно, малко тяло се свеждат до минимум. Няма нужда да обсъждаме дали един истински мъж може да преодолее импулсите си и да остане с жената след секс.

  Едно е сигурно—ако го направите, получавате още секс. Точка по въпроса. Ако според вас на истинския мъж все не му пускат и прекарва всяка нощ сам мастурбирайки .Но според мен истинският мъж прави редовен секс по всякакви интересни и стимулиращи начини, с жена, която и в огъня ще влезе заради него, просто защото той знае как да й достави удоволствие.

  Все пак всяко правило си има изключения. Някои жени обичат да командват дори в леглото. Някои предпочитат безхарактерен мъж. Други не обичат ласките или дори не харесват гушкането след секс. Това обаче са само изключения, а не мнозинство. При повечето жени следването на правилата по-горе увеличава шансовете ви да задоволите партньорката си и да получавате секс по-често десетократно. А сега се наслаждавайте на мъжествеността си и вървете да разпръсквате семето си.  Вход във форума
  Календар
  «  Юли 2017  »
  ПнВтСрЧтПтСбНд
       12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31
  Приятели на сайта