ЦЕЛУВКАТА - 23 Август 2011 - Блог - chudesa.ovo.bg
Главна » 2011 » Август » 23 » ЦЕЛУВКАТА
22:41
ЦЕЛУВКАТА
                                                              
 Първата целувка е изключително вълнуващ момент във всички романтични отношения. А сега, благодарение на учените, става ясно, че тя е може би още по-важна, отколкото се приемаше досега.

Ако за мъжа целувката може да бъде "просто целувка", то за жената тя е определящ критерий на съвместимостта или несъвместимостта с партньора. Учените твърдят, че жените я използват несъзнателно като дълбок и всестранен анализ на химическите и чувствени индикатори, които си обменят партньорите, докосвайки се с устни.
 "Добрата целувка" ще я убеди, че си струва да се бориш за партньора, докато мъжът, който се целува лошо, едва ли ще дочака покана за чаша кафе.

В дългосрочна перспектива жената използва целувката като средство за установяване на връзка и за да се убеди, че партньорът и е верен и е заинтересован от отношенията.

Твърде по-маловажна е целувката за мъжа. В някои случаи тя може да послужи за обмен на хормонална информация, но обикновено на нея се гледа като на прелюдия към секса.
 Както твърдят изследователите, за мъжа добрата целувка е целувката, в която той използва езика си и предизвиква у партньорката си сладострастни стонове.

Доктор Гордън Халап от Университета в Олбани съобщава: " Транслираната по време на целувката информация може да има основополагащо значение за романтичните отношения и дори може да стане главна причина за прекратяването им. До романтичната връзка водят много пътища, но целувката- особено първата целувка- може да развали всичко."

Авторите на публикуваното в онлайн-списанието Evolutionary Psychology изследване твърдят, че при целувката партньорите обменят информация за своето здраве.

Тази информация- осъзнато или неосъзнато- се събира и интерпретира от двамата партньори, но е по-значима за жената, доколкото тя е по-заинтересована от дългосрочни отношения за разлика от мъжа, който често действа от " меркантилни подбуди", казват изследователите.


По време на целувката жените обикновено обръщат внимание на свежестта на дъха у партньора, на вкуса на устата му и здравето на зъбите.

"
 Жените придават голямо значение на целувката при избор на партньор.Резултатите от нашата работа говорят за това, че жените като правило оценяват умението на партньора си да се целуват, като изхождат от химическите данни, т.е. дъха и вкуса. Изследването стига до извода, че чувствената целувка може да се появи като адаптивна стратегия на ухажването, която служи като алгоритъм при избора на партньор, средство за постигане на сексуална възбуда и възприемчивост, а така също и способ за установяване на трайни взаимоотношения."
 В повече от половината проучвани случаи жените са отказвали секс на партньор, чиято целувка е била неприятна, а така също не са му позволявали да използва езика си на първата среща, казва проучването.     


Мъжете, напротив, се оказват далеч по- малко придирчиви и като правило са искали секс без значение дали партньорката се е целувала добре, а понякога изобщо не са се обременявали с предварителни целувки.

Учените установили, че след като отношенията вече са се установили, мъжете губят интерес към целувката, докато жените продължават да им отдават голямо значение. На тях им е повече присъщо да целуват партньора след сексуална близост.

[color=green]
Преглеждания: 362 | Добавено от: rosita | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *:
Вход във форума
Календар
«  Август 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Приятели на сайта